3D-Scanning 3D-Stenfræser Stenhuggerværktøjer

3D-Scanning

Hos Rubin Stenhuggeri ApS kan vi bl.a. scanne en figur 1:1 med 3D-scanneren og bearbejde datafilerne klar til fræsning efter computermodel. Det er ikke alene hurtigere og mere præcist end ved brug af punkteringsapparat, men indebærer også̊ en nøjagtig registrering af forlægget, en registrering som senere generationer kan få gavn af. Scanningen bliver overført til et CAD-program, i nogle tilfælde kan restaurering og modellering udføres digitalt direkte på computermodellen, i andre tilfælde udføres 3D-scanning af en håndmodelleret og restaureret skulptur. Vi kan udføre 3D-Scanning på alle lokationer og indtil nu er vi ikke støt på nogle overflader vi ikke kan 3D-Scanne. Scanningen kan også bruges til 3D-Print.

Skalering af 3D-Scannet model

3D-teknologi giver mulighed for at skalere en lille model til en stor eller omvendt. Dette har sine fordele specielt ved kunstopgaver, nemlig at man kan nøjes med at udføre en lille skulptur. Men skal dog vide at jo større model, jo flere ”pixels” er scanningen på og herved mindre efterarbejde er der på det fræsede emne.

3D-Tegning og CAD

Vi arbejder også ud fra 3D-tegninger og CAD-tegninger. I de fleste tilfælde tegner Rubin Stenhuggeri ApS emnerne i Rhino-3D. Rhino-3D er et fantastisk tegneprogram til at tegne detaljer og kurver. Send dit projekt og lad os se på det, vi er endnu ikke stødt på et filformat som vi ikke kan håndtere.

CAM-programmering og simulering

I CAM-programmet styres værktøjsbanerne som CNC-maskinen skal bruge, det vil sige at der vælges forskellige fræsebor til de rette dimensioner og forme som skal udføres. Opgaven simuleres inden fræsningen sættes i gang, dette for at optimere fræsetiden og om opgaven lader sig gennemføre uden sammenstød med stenemnet.

3D-Stenfræser

Stenfræseren opererer med syv aksler og er en specialudviklet ABB-robotarm, de 7 aksler inkl. rotorbart drejebord giver stenfræseren mulighed for at komme hele vejen rundt og udføre detaljer. Hér vil der vil altid være tale om en grovfræsning, dette giver vores stenhuggere mulighed for at tilføje den sidste finish på emnet med håndværksfaglig finesse. Stenfræseren kan fræse i stort set alt stenmateriale fra sandsten til granit – alle dekorationsopgaver kan udføres. Kontakt os for tilbud på deres stenopgave.

Stenhuggerværktøjer

Stenhugger håndværktøjer som er udviklet igennem tiden, er bl.a. spidsmejsel, fladmejsel, tandjern, tandmejsel, bredmejsel, kantjern, stokjern, hammer, knippel, riffelhammer, stokhammer, punkteringsapparater, file, bor, slibesten, lufthammer, luftværktøjer, vinkelsliber og andre specialværktøjer. De seneste værktøjer i stenbranchen er 3D-Scannere og CNC-robotter sidde åbner muligheder for at få dekorationshugget elementer tilbage i nybyggeriet, hér er der en væsentlig besparelse på både tid og økonomi.